Dekkingskaart van alle mobiele providers in Nederland

In Nederland hebben we drie grote telefoonbedrijven met een eigen mobiele netwerk: KPN, T-Mobile en Vodafone. Daarnaast zijn er kleinere aanbieders zoals Youfone en Simpel, die het netwerk van de grote providers gebruiken. Het bereik kan verschillen per aanbieder, en waar je in Nederland bent.

Hoe zit het met de mobiele dekking in Nederland?

Met een dekking boven de 95% kunnen de meeste Nederlandse mobiele providers bijna alle Nederlandse toestellen bereiken. Maar het bereik kan verschillen afhankelijk van waar je bent. Het is daarom slim om de dekkingskaart van de providers te bekijken voordat je een keuze maakt.

Hier zijn de dekkingskaarten van de vier mobiele providers met een eigen netwerk:

  1. KPN dekkingskaart
  2. T-Mobile dekkingskaart
  3. Vodafone dekkingskaart

Welke provider heeft het beste mobiele netwerk??

Kleinere bedrijven zoals Ben en Budget gebruiken het netwerk van een KPN, T-Mobile of Vodafone. Daardoor is het bereik van een kleinere aanbieders hetzelfde.

KPN is de winnaar van de 2023 mobile network test in Nederland met de beoordeling “uitstekend”. T-Mobile komt om te tweede plaats en daarna het netwerk van Vodafone.

Wat zijn de netwerken GSM, UMTS en LTE?

Telecombedrijven willen je het beste bereik bieden. Daarom hebben KPN, T-Mobile en Vodafone elk hun eigen netwerk met 4G en het nieuwe 5G.

  • GSM netwerk: Dit netwerk wordt gebruikt voor bellen en sms’en.
  • UMTS netwerk: Met dit netwerk kunnen veel mensen tegelijk internet gebruiken.
  • LTE netwerk: Dit is een netwerk dat 4G-internet mogelijk maakt.