Blackberry telefoons

BlackBerry modellen

Blackberry is een luxueus merk dat enkele kwalitatief goede smartphone-modellen op de markt heeft gebracht.

Denk hierbij aan de bekende modellen als de Torch, Curve en Bold. BlackBerry telefoons hebben bijna altijd een fysiek toetsenbord. Als dit iets is wat je prettig vindt aan een telefoon, dan zou Blackberry iets voor jou zijn.

Helaas is er geen enkele BlackBerry-model meer te koop sinds 2016. Sinds 21 augustus 2022 ondersteunt het bedrijf geen bestaande modellen meer. Het einde van een iconische telefoon met toetsenboard van het Canadese bedrijf is daarmee tot een einde gekomen.

Veel mensen vinden het jammer dat het bedrijf is gestopt met producten van hun smartphones. De telefoons zijn altijd van hoogwaardig materiaal, en gaan daardoor lange tijd mee.

Verder zijn BlackBerry’s altijd voorzien van bluetooth, een camera en uitgebreide internetmogelijkheden. Ook voor zakelijk gebruik was de BlackBerry een handige telefoon met zijn toetsenboard. Oorspronkelijk is hij hierdoor ontwikkeld, maar als snel werd het merk ook populair bij het grote publiek.

Dat het van oorsprong een zakelijke telefoon was, betekent dat de BlackBerry over uitgebreide agendamogelijkheden beschikt. Met de BlackBerry kon je van veel exclusieve diensten gebruikmaken en had je toegang tot vele apps.

Op BlackBerry telefoons zat bijvoorbeeld het geavanceerde programma BlackBerry Maps. Met dit handige navigatieprogramma was navigeren eenvoudig. De BlackBerry was ook gemakkelijk aan te sluiten op je carkit en headset, waardoor de telefoon ook in de auto van pas kwam.

Via Instant Messaging kon je verder eenvoudig contact houden met vrienden.

Alle BlackBerry modellen op Android

ModelFabrikantTouchscreenFysiek toetsenbord
BlackBerry PrivBlackBerry LimitedJaJa
BlackBerry DTEK50BlackBerry Mobile (TCL Corporation)JaNee
BlackBerry DTEK602016JaNee
BlackBerry KeyOne2017Ja
Ja
Blackberry Motion2017JaNee
Blackberry KEY22018JaJa
Blackberry Evolve2018JaNee
Blackberry Evolve X2018JaNee