Simlockvrije telefoons

Simlock telefoon

Als je een nieuwe telefoon koopt, dan kan een provider ervoor kiezen om deze met een simlock te verkopen. Maar wat is een simlockvrije telefoon, en waar moet je precies op letten? Gelukkig zijn tegenwoordig eigenlijk alle smartphones simlockvrij, dat maakt overstappen een stuk eenvoudiger.

Wat is een simlockvrije telefoon?

Koop je een simlockvrije telefoon, dan ben je niet gebonden aan een provider. Wanneer je een nieuwe telefoon koopt bij een provider, dan zat er vroeger wel eens een simlock op. Dit betekent dat je de mobiele telefoon alleen kunt gebruiken met een simkaart van één provider. Een telefoonprovider kun je zo verplichten om je als klant te behouden.

Je kunt het zien als een slot via software op je simkaart, waarmee je geen andere simkaart meer kunt gebruiken. Gelukkig bieden providers je de keuze om je telefoon simlock vrij te maken nadat je contract is afgelopen.

Met een simlockvrije telefoon kun je dus elke simkaart van elke provider gebruiken. Daarmee ben je dus meer flexibel met je keuze voor een mobiele provider, en je kunt op ieder moment overstappen.

Waarom zijn je voordelen van een simlockvrije telefoon?

Er zijn verschillende redenen waarom je een simlockvrije telefoon zou moeten kopen:

  1. Eenvoudig van provider te wisselen: Met een simlockvrije telefoon ben je niet gebonden aan een provider. Je kunt dus gemakkelijk van provider wisselen, en een andere simkaart gebruiken zonder dat er sprake is van een blokkade.
  2. Hogere inruilwaarde: Een simlockvrije telefoon behoudt beter zijn waarde dan een telefoon met simlock. Andere mensen willen namelijk zelf de keuze houden om een provider te kiezen die het beste bij hun past.

Hoe controleer je of een toestel geen simlock heeft?

Wil je zelf nagaan of je toestel simlockvrij is? Volg dan de volgende stappen:

  1. Controleer of je toestel werkt met een simkaart van een andere provider. Maakt je toestel verbinding met het netwerk, dan is je telefoon simlockvrij.
  2. Je kunt ook contact opnemen met de oorspronkelijke provider die het apparaat heeft verkocht. Vraag of het apparaat simlockvrij is. De provider zal waarschijnlijk vragen om het IMEI-nummer dat je kunt vinden door *#06# in te typen op het toetsenbord van je toestel.
  3. Er zijn ook online tools beschikbaar waarmee je het IMEI-nummer van je toestel kunt invoeren om te controleren of het simlockvrij is. Let wel op, want deze tools zijn niet altijd betrouwbaar.

Waar moet je op letten?

Als je een simlockvrije telefoon wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  1. Controleer altijd of je nieuwe telefoon simlockvrij is voordat een bestelling maakt.
  2. Controleer of de telefoon geschikt is voor het netwerk van je provider.
  3. Koop je telefoon bij een betrouwbare verkoper die alleen simlockvrije telefoons verkoopt.